Meer funding door video

Uit onderzoek van IndieGogo blijkt dat campagnes met video’s 4 keer zoveel funding ophalen dan campagnes zonder video. Het is niet voor niets dat sommige platformen het zelfs verplicht stellen om naast je geschreven pitch ook een crowdfunding video op te nemen.

Video is het medium om contact te maken met je kijker en mogelijke backers of investeerders. Het persoonlijke aspect, laten zien dat er daadwerkelijk mensen achter een bedrijf, organisatie of merk zitten is om meerdere redenen belangrijk:

– Het wekt vertrouwen
– De kijker krijgt een gevoel bij jouw campagne
– Het is een van de hoogste connecties die je online kan maken met je doelgroep
(Nog hoger is bijvoorbeeld live video of webinars)

Zelf doen of uitbesteden

Beschik je niet over een professionele camera, filmer of iemand die je materiaal monteert? Dan kan ik je hiermee helpen.

Ik werk samen met Oupro media voor de beste crowdfunding video’s. Klanten als ASN Bank, Haka salad bar, Good Fashion Mastery, Papa Kazmi (Pure Cook Book) gingen je voor. De projecten crowdfunden op uiteenlopende platformen zoals het Amerikaanse IndieGogo of Nederlandse platformen zoals Crowddaboutnow of Oneplanetcrowd.

Kijk voor een track record en overzicht van crowdfunding video’s op:


Check de campagne op Crowdaboutnow


Check de campagne op IndieGogo

 


Check de campagne op Crowdaboutnow

Check deze lopende campagne (update 18 april 2016) op Oneplanetcrowd

Meer weten?

Professionele ondersteuning bij film- en montagewerk. En heb je ook hulp nodig bij het opzetten van een wervend video script en het maken van een draaiboek. En de complete organisatie van het draaien. Kijk dan hoe wij kunnen samenwerken en neem contact met me op.

Ik wil meer weten over samenwerken